Case study – Det Var En Gång

Info
Case study

Jag fick det roliga uppdraget att skapa en podcast om konservatorer och den viktiga dokumentation som de gör i samband med konservering av vårt kulturarv.

I början på sommaren 2018 blev jag kontaktad av ett team bestående av konservatorer på Nationalmuseum och Riksantikvarieämbetet. De planerade inför en konferens om konserveringsdokumentation som de skulle arrangera. Under planeringsarbetet fick den innovativa idén att dokumentera själva konferensen på ett annorlunda och nyskapande sätt.

De hade lyssnat på The Archives Podcast och ville ha min hjälp med att se om det gick att göra en podcast kring konservatorers arbete och mer specifikt konferensen och hur den i så fall skulle utformas.

I mina öron lät det som både spännande och utmanande och framför allt som en rolig idé som det gick att göra mycket med. Konferensen i sig skulle bjuda på massor av möjligheter till intervjuer med både föreläsare och deltagare och ge en bredd i innehållet.

Efter idédiskussioner bestämde vi oss för att skapa ett introduktionsavsnitt för att ge en övergripande bild av konservatorers arbete och samtidigt bjuda in konservatorer och andra intresserade till konferensen. För det avsnittet intervjuade jag två personer i planeringsteamet över Skype.

De två följande avsnitten (planen var att göra totalt tre) skulle sedan spelas in under den två dagar långa konferensen.

På plats i det nyöppnade Nationalmuseum i Stockholm intervjuade jag ett urval av föreläsarna och pratade med deltagare i workshops och rundabordssamtal.

Resultatet blev två avsnitt som tar lyssnarna med till konferensen. Så här tyckte uppdragsgivarna och arrangörerna av konferensen efter att ha lyssnat på resultatet:

Rent generellt så tycker jag de är superbra. Man vill höra mer, vill ha ett avsnitt till, vill ha en hel säsong…

Och så här:

Nu har också jag lyssnat på båda avsnitten, så bra det blev!

Jättebra inledning på del 2. Det blev också bra med ljudet från konferensen, jag är positivt överraskad, trodde inte det gick att spela in så bra i folksurret! 

Roligt med glada kunder!

Podcasten heter Det var en gång och går att lyssna på här (Soundcloud)

Och på Apple Podcast här (klicka på ikonen):