Om Teres

Så här glad såg jag ut i Tidningen Vi när de valde att skriva om mig och min podcast The Archives Podcast i sitt aprilnummer 2018.

The Archives Podcast

I början på 2016 startade jag podden och nu är den inne på sin andra säsong. Liksom allt annat har den utvecklats från dess ursprungliga idé som handlade om arkiv i bred mening och arkivens betydelse i samhället. I säsong två har jag bytt språk från svenska till engelska och nu fokuserar den på utforskare eller normbrytare (explorers på engelska).

Jag hade drömt om att starta en podcast i många år innan jag tillslut fick den här idén om arkiv och började jobba för att förverkliga den. Jag väntade på att hitta en tema som skulle hålla för många avsnitt och det tog ett tag.

Under de här åren hann jag lämna min karriär som civilingenjör inom industrin där jag hade jobbat med allt från programmering, produktutveckling till projektledning och leda team till att utbilda mig till journalist.

Efter journalistutbildningen ville jag jobba som skrivande frilansare för att kunna jobba mer fritt med det som verkligen intresserar mig. Det har blivit många  artiklar för både dags-/nyhetspress men också för fackförbunds- och medlemstidningar.

Men hela tiden låg drömmen om att jobba med ljud och radio- eller podcast-format och lurade. Nu hjälper jag andra att förverkliga sina podcasts antingen de är en personlig dröm eller ett verktyg för marknadsföring eller informationsspridning.